Microsoft Office 2003, 2007 ja 2010, kalenterin jako omaan käyttöön.

Microsoft Office tarjoaa ilmaisen Office.com julkaisupaikan jonka kautta yhdellä tietokoneella ylläpidettävän kalenterin voi julkaista joko julkisesti tai vain kutsutuille henkilöille.
Palvelun käyttöönotto edellyttää tietenkin Live ID tunnuksen hankkimista ellei sellaista vielä ole.

Itselläni on monesti ollut tarvetta saada kalenteri tietoja työpöytäkoneelta kannettavaan tietokoneeseen ja päätin testata miten tämä käytännössä toimii.

Avaa Outlook 2010. Valitse kalenteri. Klikkaa kalenteriotsikkoa hiiren kakkospainikkeella. Valitse “Share” ja “Publish to Office.com…” jonka jälkeen aukeaa ikkuna mistä voi muokata miten kalenteri julkaistaan.
Kun asetukset ovat laitettu oikeiksi ja lopuksi hyväksytty OK painikkeella tehdyt muutokset on kalenteri julkaistu.
Tämän jälkeen Office automaattisesti kysyykin haluatko lähettää kutsun kalenterin julkaisusta jollekin henkilölle.
Näin voi lähettää tai ottaa talteen osoitteen, missä kalenteri sijaitsee.
Kalenteri on tietenkin salasanasuojattu (Live ID tunnuksellasi) joten osoitteen julkaiseminen ei vielä ole pahaksi ellei kalenteria julkaistu julkiseksi.

Seuraavaksi Kannettavan tietokoneen Outlook auki.
Sieltä kalenteri (My Calenders) jota kakkospainikkeella klikkaamalla saa valikon, josta valitaan “Add Calendar” + “From Internet”. Tähän kohtaan laitetaan julkaistun kalenterin osoite jonka siis sai pääkalenterin kutsusta.
Kun osoite on laitettu, kysyy Outlook käyttäjäoikeuksia. Tähän kohtaan laitetaan oma Live ID tunnus, jonka jälkeen kalenteri on julkaistu ja synkronoituu automaattisesti pääkalenterista Kannettavan kalenteriin.

Ongelmia/Outouksia.
Koska on vain yksi pääkalenteri, niin kannettavalla ei tietenkään voi suoraan tehdä kalenterimerkintöjä, vaan ainoastaan ehdotuksia.
Nämä ehdotukset tulee pääkalenterin ylläpitäjän sähköpostiin ja kalenteriin tilassa joka edellyttää hyväksynnän ennenkuin se tulee viralliseksi merkinnäksi kalenteriin. Ilman hyväksyntää näkyy merkintä kalenterissa “haamuna”, eli erottuu muista merkinnöistä haaleammalla värillä. Hieman outoa sinällään, koska olin laittanut “täydet oikeudet” joten merkintöjen teko pitäisi saada luotua ilman hyväksyntiäkin. No, Tällä elää ja sopii tarpeisiini.

Jollakin ilveellä kalenterijaon saisi toimimaan myös hotmail kalenterin kanssa.
En vain useista yrityksistä huolimatta ole saanut toimimaan. Olen ymmärtänyt että kyse olisi vain siitä, että kutsuttu henkilö pitäisi jotenkin lisätä live ID:hen, jotta kalenterin saisi näkymään, mutta en ole löytänyt asetuksia mistä tämä tehdään… Tai miten se tehdään.
Auki siis jäi kutsusta tämä viesti:

“This calendar is shared with restricted permissions. To subscribe to this calendar, you need to enroll the e-mail address to which this e-mail message was sent with a Windows Live ID™ account.”

Jos joku viisaampi on tämän saanut toimimaan, niin voisi olla ystävällinen ja jakaa sen tiedon myös minulle 🙂

(Jälkeenpäin lisätty)
Outlook Connectorin asennuksen jälkeen, jolla siis saa hotmail ja live sähköpostit liitettyä Outlookkiin tiliksi alkoi ilmaantua Outlookissa virheilmoitus “Error 4350”.
Tämä on kuulemani mukaan tiedossa oleva bugi, joka johtuu Outlookin blokatun listan ja hotmail blokattujen listan epäyhteensopivuudesta. Ongelman saa ratkaistua helposti kun tyhjentää Outlookista blokattujen listan.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*