Outo toiminto IE8:n Back-Forward toiminnassa

Tässä iltasella huomasin IE8:ssa hieman oudon toiminnan joka ei oikein käy järkeen.

Eli yksinkertaisuudessaan… Kun avataan selain, on luonnollista että Back ja Forward painikkeet ovat harmaina. ja näin se toimiikin. Kun surffailee eteenpäin, niin Back painike muuttuu siniseksi josta luonnollisesti pääsee taaksepäin niin halutessa.

Jos klikkaa sivuilla olevaa linkkiä oikealla hiirenpainikkeella ja avaan uuden sivun kokonaan uuteen ikkunaan (Ei siis uuteen välilehteen), niin luonnollista olisi että uudessa ikkunassa olisi Back ja Forward painikkeet kummatkin harmaina, mutta ei. Back painike onkin toimiva, jolla ei pääse taaksepäin, vaan se lataa ko. sivun uudestaan eli toimii lähinnä refresh painikkeena.

Vieläkin oudommaksi tässä tekee se, että tämä ilmenee lähinnä vain hakukoneiden sivuilla (Google ja Bing), mutta ei esimerkiksi Iltalehden tai Iltasanomien sivuilla. Näin siis lyhyen testin perusteella.

Kerkesin jo miettimään, onko kyseessä oikeasti toiminnallinen virhe tai lähinnä kummallisuus vai onko koneeni (Vista 64bit) vain seonnut. Testailin tuota parilla muullakin koneellani joissa mm. Vista 32bit ja Seiska 64bit ja kaikilla teki samoin.

Tiedä sitten onko tuosta nyt loppujen suurempaa harmia.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*