Sivuston ohjaus uuteen domainiin

Domain vaihtunut? uusi osoite? Htaccess tiedolla voit kertoa palvelimelle, että sivulla on uusi osoite johon kävijä ohjataan. Htaccess 301- tilakoodilla kerrotaan palvelimelle että sivun osoite on muuttunut pysyvästi ja ohjaa tiedonhaun menemään oikeaan paikkaan. Htaccess uudelleen ohjaus tehdään aina palvelinpäässä, joka on paljon tehokkaampi kuin esimerkiksi Metatagi, joka tehdään taas selainpäässä.

Usein ohjaus tehdään allaolevalla kahdella rivillä, jossa mille tahansa vanhalle sivulle eksyvä, ohjataan palvelimella menemään uuteen osoitteeseen.

Tässä on kuitenkin se ongelma, että jos kävijä menee joltakin tietyltä sivulta, jossa ei osoiteta pääsivuun, vaan alisivuun, vie ohjaus uuden osoitteen pääsivulle.
Näin tehdään, jos osoite- ja/tai sivurakenne on jostain syystä muuttunut.

RewriteEngine On
RewriteRule ^(.*)$ http://uusidomain.com/ [R=301]

Luot siis vain .htaccess tiedoston johon laitat ko. sisällön ja tallennat sen kotisivujesi juurikansioon.

Huomattavasti parempi vaihtoehto on tehdä ohjaus “sivulta sivulle”, eli jos vaikka Googlesta löytyy vanha linkki osoite.com/yhteystiedot.htm. niin allaoleva ohjaus taas osaa viedä samaan paikkaan vaikka osoite olisikin muodossa uusiosoite.fi/yhteystiedot.htm… Tietysti odottaen että myös uudesta paikasta löytyy myös yhteystiedot.htm tiedosto. Näin uuden tai toisen domainin saa ohjattua haluamaansa paikkaan menettämättä mm. saavutettua näkyvyyttä hakukoneissa eikä se riko linkkejä jos vanhoille sivuille on linkkejä toisaalta. Tässä siis oikeampi, Googlen suosittelema tapa, joka on siis myös hakukoneystävällisempi tapa että hakukoneoptimoinnin kannalta kaikista järkevin tapa hoitaa uudelleen ohjaus.

RewriteEngine on
RewriteRule ^(.*)$ http://uusidomain.com/$1 [R=301,L]

Luot siis vain .htaccess tiedoston johon laitat ko. sisällön ja tallennat sen kotisivujesi juurikansioon.

One comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*