Suomen tulli (2007->)

Suomen tullilaitos on ollut pitkään “esimerkkinä” toimivalle avoimen ohjelmiston ratkaisuille vai onko sittenkään?
Suomen tulli käytti pitkään Linuxia sekä OpenOfficea tullilaitoksen infrassa.

2007 kuitenkin Suomen tullilaitos on kaikessa hiljaisuudessaan päättänyt vaihtaa palveluinfransa Windows pohjaiseksi. Käyttöön tulee työpöytiin sekä palvelimiin Windows käyttöjärjestelmät (Windows Server 2003 sekä Windows XP). Myös toimistosovellukseksi on valittu Microsoftin Office.

”Työntekijämme saavat käyttöönsä uudet toimistotyökalut, jotka ovat yhteensopivat muiden yritysten ja virastojen käyttämien järjestelmien kanssa. Lisäksi saamme käyttöömme tullilaisia palvelevan service deskin, joka myös auttaa parantamaan asiakaspalveluamme”, Arja Palo hahmottaa hyötyjä.

Lienee hyvä tässäkohtaan mainita, että Tullin edellinen IT-vastaava oli Avoimen lähdekoodin kannattaja (jopa fanaattinen lainatakseni yhtä Tullin virkailijaa) joka sai Tullin vaihtamaan Linuxiin. Eron myötä (Eron syytä ei tiedossa) vaihtui myös järjestelmä.

Tulli varautuu uusiin haasteisiin (Tietoenator)

2 comments

  1. Eiköhän tuo w2003 ole jo menneen talven lumia samoin kuin xp:kin, varmaan uudemmat versiot pitäisi hankkia käyttöön, kun tukikin loppuu pian.
    Tosin en yhtään ihmettele jos tullin it-johto moista hankkii, kokoajanhan se syytää rahaa hukkaan. Erittäin epäpätevä it-johtaja lähipiireineen, ei ihme ettei henkilöstö pysy huonossa ilmapiirissä.

    1. Todennäköisesti Tulli on siirtynyt jo uudempiin, mutta elän näiden tietojen päivityksissä aika pitkälti eri uutisointien varassa enkä vielä ainakaa ole nähnyt uutisia asian osalta. Tiedä vaikka vielä käyttäisivät mainitsemiasi versioita.

      Oikeastaan ainoa tieto joka nyt löytyy on se, että Tulli on vaihtanut infratoimittajaa, eli Tieto vaihtunut Capgeminiin.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*