Saksan ulkoministeriö (2001->2011)

Saksassa ulkoministeriö aloitti Linux siirtymisen vuonna 2001.
Serverit ja kaikki työasemat siirrettiin toimimaan linuxilla.

Nyt 10 vuoden jälkeen saksan ulkoministeriö on päättänyt, että siirretään kaikki työasemat takaisin Windows XP:hen ja lähes kaikki muutkin avoimen lähdekoodin ohjelmistot saavat kyytiä.
Syynä ei suinkaan olleet kustannukset joiden todettiin olevan Linux ratkaisulla jonkin verran halvemmat.
Tosin “puolustuksena” siirtymäkustannuksiin tuotiin, että ne rahat mitä menee lisensseihin, meni Linux puolella koodareille jotka täydensivät epäkohtia Linuxista ja muista avoimista sovelluksista.

Linux ratkaisu oli kuitenkin jo sen verran vanha, että vaihtoehtoina oli päivittää Linux ratkaisu ajantasalle tai siirtyä Windowsiin ja muihin suljettuihin ohjelmistoihin.

Suurin syy valita Windows oli se, että vaikka Linux hieman säästöjä toikin, niin työntekijöiden puolelta valitettiin paljon ettei käytettävät ohjelmat olleet kustannustehokkaita ja oli paljon yhteensopimattomuuksia mm. dokumenttien lähetyksissä sekä vastaanottamisessa. Eli käytännössä se säästö mitä Linux toi, menetettiin työn tehokkuudessa.

Jokatapauksessa Linux ja muut avoimet ohjelmistot saivat lähtöpassin saksan ulkoministeriöstä ja migraatio Windowsiin tapahtuu 2011 aikana.
Servereihin jää ainakin vielä Linux.

16.2.2011 No more desktop Linux systems in the German Foreign Office (H-Online)
22.2.2011 Background: German Foreign Office drops Linux (H-Online)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*