Iso-Britania (2003-2004)

Iso-Britannia valitsemassa Microsoftin

Iso-Britaniakin harkitsi vaihtavansa Microsoftin tuotteet avoimeen ratkaisuun, mutta on päätymässä silti Microsoftin ratkaisuun.
Iso-Britania Julkisten hankintojen osasto sopi uuden sopimuksen kolmeksi seuraavaksi vuodeksi Microsoftin kanssa.
Iso-Britannia luottaa Microsoftiin (Tietoviikko)

Myös itälontoolainen Newhamin kunta solmi peräti 10 vuotisen sopimuksen Microsoftin kanssa. Newhamn oli myös harkinnut avointa ratkaisua, mutta olivat laskeneet säästävänsä Microsoft ratkaisulla jopa 13,5% it-kuluissaan.

Myös Iso-Britanian terveyshallinto laajensi nykyistä Microsoft sopimustaan (Tietoviikko) 4.11.2004.
Säästöt entiseen järjestelmään verrattuna jopa 30%. Tietokoneiden määrä huikeat 900 000.

Tämä on sinällään outoa, että Iso-Britaniassa luotetaan edelleen Microsoftiin hyvinkin paljon, vaikka Iso-Britanian keskushankintavirasto (Office of Government Commerce) kertoi raportissaan avoimen lähdekoodin eduista sekä pöytä- että palvelinkoneissa.

Iso-Britannia valitsemassa Microsoftin (ITviikko) 17.8.2004

Birmingham pois linuxista. Windows halvempi.
Birmighamin kaupunki kerkesi asentamaan Linuxin 200 koneeseen, jossa tavoitteena oli siirtää yli tuhat konetta Linuxin alle. Tässä vaiheessa kuitenkin osoittautui, että Windows tulee halvemmaksi.

Epäilyjä on ollut ilmassa, että Microsoft olisi tarjonnut huomattavasti halvemmalla Windowsia joka toki on epätodennäköistä, koska kirjastoille käytetään muutoinkin “oppilaitoslisessointeja”, jotka on huomattavasti hyllyhintoja tai yritysvolyymi lisenssejä halvempia. Joka tapauksessa Windows tuli halvemmaksi maksullisenakin verrattuna ilmaiseen Debianiin.
Linux pois työasemista – Windows halvempi (Tietokone.fi) 27.11.2006

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*