Web-salauksen murtamisesta

Yleistä

Wlan yhteyksien WEB-salaus on murrettavissa kohtuullisen helposti, vaikkakin aikaa kuluu jonkin verran.

HUOM! Salauksen purkaminen ilman verkonhaltijan lupaa on laissa kiellettyä, joten ethän yritäkään murtaa kuin omaa verkkoasia, jos päätät kokeilla WEB-salauksen purkamista ja sen avulla verkkoon murtautumista.

Mitä tarvitaan

Web-salauksen murtamiseen ei tarvita paljoa.
Tietokone ja tietysti Wlan sovitin. Tarvittavat ohjelmat löytyvät internetistä.

Wlan sovitin tulee olla yhteensopiva ohjelmien kanssa.
Buffalon PCI G54 kortti ei ollut suoraan yhteensopiva, mutta hyvällä onnella ja tiedonhaulla löysin kortille uuden ajurin, joka toimi allamainittujen ohjelmien kanssa yhteen. Ajuri itsessään ei toimi jotta pääsee nettiin, sillä saa vain kaapattua paketit.

Airodump ja pakettien kaappaus

Airodump ohjelma kaappaa lähettyvillä olevien koneiden langattomasta liikenteestä paketteja, joita tarvitaan itse WEB-salauksen purkamiseen. Ohjelmien dokumentaatioissa suositellaan pakettien määräksi vähintään miljoonaa pakettia, jotta WEB salaus saadaan purettua. Miljoonakaan pakettia ei tosin takaa vielä, että WEB salaus saadaan purettua, mutta miljoonaa pakettia pidetään yleisesti riittävänä määränä WEB salausavaimen löytämiseen.

Hidasta vai nopeaa? Riippuu täysin kuinka paljon liikennettä lähettävät koneet ylläpitävät.
Kokeilin itse siten, että laitoin kaksi konettani soittamaan nettiradion kautta musiikkia, eli kumpikin kone vastaanotti paketteja tasaiseen tahtiin. Aikaa 1,5 miljoonan paketin kasaan saamiseen meni 12 tuntia (512/512) yhteydellä. Harvemmin kuitenkaan peruskäyttäjillä tällaisia paketti määriä liikkuu yhtäjaksoisesti, joten pakettien hakeminen tuntemattomasta lähteestä saatta kestää useita päiviä.

Airodump

 

 

 

 

Murtaminen

Kun paketit on saatu kaapattua, niin alkaa salauksen purkaminen. Ohjelma nimeltä Aircrack hoitaa homman ja itse salauksen purkaminen saattaa olla hyvinkin nopeaa.

Itselläni mm. kesti vain 4 sekuntia, jolloin löytyi WEB-salauksen purkuun avain.

AircrackSalauksien purkamisesta minulla ei ollut aikaisempaa kokemusta, joten jouduin tutustumaan aiheeseen ennenkuin ryhdyin testaus puuhiin.

Loppusanat

Kokonaisuudessaan minulla meni aloittamisesta salausavaimen saamiseen parisen päivää, joka sisälsi ohjelmien etsimisen, ohjelmien käyttöön tutustuminen, pakettien saamiseen ja salauksen purkamisen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*